Bra och ordentliga skor gör livet mycket lättare på många punkter. Man ska verkligen inte underskatta vikten av bra skor. Allt för många går runt i billiga skor av låg kvalitet. Det leder ofta till problem som till exempel dålig rygg, ömma fötter eller skadade knän. Dåliga skor kan påverka oss negativt på många sätt. Här får du några tips på vad du bör tänka på när du köper nya skor. 

Bra skor är viktigt

Stirra dig inte blind på prislappen

Undvik att stirra dig blind på prislappen. Ett billigt par skor kan se riktigt frestande ut, men i de allra flesta fall är de billigaste skorna riktigt dåliga kvalitetsmässigt. Välj istället att investera i ett mer ordentligt par skor. De kostar ofta mer, men i längden är det helt klart värt det. De kommer inte bara att kännas bättre på dina fötter. De kommer även hålla mycket längre än ett billigt par av lägre kvalité. Så lägg inte allt för stort fokus på prislappen. Låt skorna få kosta det de kostar. När du köper kvalitetsskor behöver du inte köpa nya skor lika ofta. 

Se till att skorna känns bra på alla sätt

Ta tid på dig när du provar skor. De ska kännas bekväma och stabila att gå i. Ibland kan man behöva lägga i speciella inlägg för att skorna ska passa bättre och ge en bättre hållning. Skorna ska såklart inte vara varken för små eller för stora för dina fötter. Om skorna är för trånga kommer du att få problem med smärta och inklämda tår. Om skorna är för stora kommer fötterna att glida runt inne i skon och göra det svårare för dig att gå ordentligt. Det är minst lika illa som att gå i för små skor. Se till att skorna alltid har en perfekt passform. Be säljaren om hjälp och råd om du inte vet vad som är bäst för dig. 

Sköt om dina skor

Om du sköter om dina skor ordentligt kommer de att hålla mycket längre. Skapa en egen design och bygg en riktigt skoförvaring för att lättare kunna hålla reda på dina skor, samtidigt om de håller sig rena och fina till nästa gång du ska använda dem. Innan du förvarar dem bör du såklart rengöra dem. Kom även ihåg att behandla dina skor då och då, speciellt de som är gjorda i läder. Olika material kräver såklart olika typer av behandlingar. Läs på lite om vilken typ av behandling dina skor kräver för att de ska kunna hållas fina och hela länge.