Äntligen så är sommaren här i full blom och många har börjat att gå på semester. Sol, bad, grillning och allt annat som hör den svenska sommaren till är också mycket av det som gör vintermånaderna uthärdliga. Men sommaren kan också användas för att kickstarta nya och hälsosamma vanor

I den här texten kommer vi att ge dig några tips och information kring varför sommaren kan vara den perfekta tiden att kickstarta nya och hälsosamma vanor. Oavsett om du är ute efter att göra förändringar i din diet eller träning så är solskenet och lata sommardagar den perfekta startpunkten. Många väljer även att besöka https://doctork.se/ eller annat för att göra andra mer kosmetiska förändringar inför sommaren.

Sommaren och semestern ger dig mer tid att komma in i nya vanor

Oavsett om ditt mål är att börja äta nyttigare, röra på dig mer eller båda samtidigt så är det jätteviktigt att komma in rätt i sin nya livsstil och sina nya vanor. Detta kan vara väldigt svårt att hinna med medans man arbetar. Livspusslet sätter ofta stopp för att man ska orka börja träna tre gånger i veckan eller spendera tid på att testa nya recept. Om du använder din semester till detta så är det istället mycket enklare att sedan fortsätta med dina nya hälsosamma vanor när jobbet väl drar igång igen. Genom att testa nya och nyttigare alternativ under semestern så kanske du till och med hittar en ny favorit

Man får inte glömma bort att unna sig med jämna mellanrum

Även om sommaren kan vara en perfekt tid att göra en lång rad förändringar kring sin hälsa så får man inte glömma bort att skämma bort sig själv med jämna mellanrum. Semestern och sommaren är också en tid för njutning och uppladdning, och kan faktiskt användas som ett sätt att nå dina mål.

Även om det är viktigt att inte äta chips och annat onyttigt varje dag så bör man ge sig själv en så kallad “cheat day” med jämna mellanrum, särskilt om man är på semester. Ens hälsa hänger väldigt mycket på vad man äter regelbundet och under en lång period av tid, någonting som i sin tur blir väldigt mycket enklare om man äter precis vad man vill en gång i veckan.

Träna med vänner

Om det är svårt att få livspusslet att gå ihop för att kunna börja träna när man inte har semester så är det ingenting jämfört med om man tycker om att träna med en kompis. Att behöva matcha ihop två olika scheman kan vara nästintill omöjligt. Genom att då kanske ge er ut på en cykeltur för att bada och simma lite kan vara ett roligt och socialt sätt att få lite motion, samtidigt som man också kan prata och njuta av det sköna vädret. Glöm inte att packa ner vatten och någonting salt att äta, och om du tänkte träna mycket i solen kan det vara klokt att göra vätskeersättning.