Att storstäda är långt ifrån den roligaste aktiviteten som man kan åta sig under en ledig dag, men det är trots detta någonting där man bara måste bita ihop och göra det oavsett. Oavsett hur stor bostad du har finns det en del saker som man kan göra innan man kavlar upp ärmarna, plockar fram såpan och sätter igång. 

I den här texten kommer vi att tipsa om några av de bästa sakerna som man kan göra för att se till att ens storstädning blir så skonsam som möjligt. Att storstäda är inte världens mest underhållande sak att göra, men genom att se till att man är väl förberedd med bra städprodukter och genom att läsa igenom den här listan kan man göra storstädningen lite mindre plågsam. Om du behöver köpa produkter kan du ta del av bra information och se städprodukter här

Det bästa sättet att se till att ens storstädning går så fort som möjligt är genom att du håller det så rent och fint hemma som det bara går. Istället för att lägga tid på att plocka undan saker och lägga detta till rätta är det mycket bättre om man istället bara behöver göra sådant som tar lite längre tid och som man inte behöver göra under vardagarna. Städning gör att vi mår bra och är välinvesterad tid. 

Se till att du har fixat allt innan du sätter igång  

Det första man behöver göra om man planerar att genomföra en storstädning är att se över vad man har hemma och vad man behöver införskaffa. Det sista man vill när man är mitt uppe i en storstädning är att behöva springa ut till närmsta butik för att köpa någonting som man inte har. Istället för att behöva avbryta någonting som man bara vill få överstökat är det bättre om man tar sig tiden att planera ut vad det är man ska göra och vilka städprodukter som krävs för att man ska kunna genomföra det. Detta går även ihop med nästa punkt på vår lista.  

Skriv en lista över det som behöver göras 

Att skriva en lista över saker som man behöver få gjort medans man städar är ett utmärkt sätt att smidigt få en överblick kring allting som du behöver ta tag i, samtidigt som det säkerställer att du inte glömmer någonting. Listan har också en annan fördel i att det ger en känsla av progression under tiden man städar. Man bockar i tur och ordning av allting och märker under städningens gång hur man kommer att vara färdig. 

Ladda upp med underhållning 

Att storstäda tar i många fall ett par timmar att genomföra och även om det är långt ifrån att kunna klassas som bortkastad tid är det i varje fall någonting som man kan göra lite roligare genom att lyssna på podcasts eller ljudböcker. Att förlora sig själv i en intressant intervju eller en bra ljudbok är ett utmärkt sätt att få timmarna att bara flyta på medans mans städar  och det kan till och med göra att städningen blir rolig. Det finns en uppsjö av intressanta poddar att lyssna på och om du vill ha någonting som sträcker sig över längre tid kan en ljudbok vara ett bättre alternativ.