Att låna pengar genom nätet

Det finns många aktörer som annonserar genom nätet. Dels kan man hitta en namngiven låneaktör eller hitta samlingssidor. De sistnämnda tillåter en jämförelse av flera låneförrättare samtidigt, genom att ange kriterierna en gång. Fördelen med att anlita samlingssidor är att endast en kreditupplysning genomförs trots flera ansökningar. Detta gör att den ekonomiska värdigheten skyddas.

En av de bättre aktörerna som finns att tillgå genom Internet är hemsidan https://myloan.se/. Där kan man både ansöka om ett nytt lån eller få hjälp med att samla sina befintliga lån till ett enhetligt lån. När man samlar sina lån får man oftast en bättre ränta samtidigt som man får en större överblick, då man bara har ett lån att betala av. Dessutom kan man även sanera sin ekonomi ifrån dyra sms-lån om man skaffar sig ett samlingslån.

För att över huvud taget kunna få hjälp av MyLoan måste man vara fyllda 18 år, inneha en stadigvarande inkomst per månad på lägst 10.000 kronor och sakna betalningsanmärkningar. För att få låna pengar får man inte vara aktuell hos kronofogden.

Lånade pengar innebär ansvar.

Det är viktigt att man inte ansöker om en större lånesumma än vad man har råd att amortera. Många lurar sig själva till detta genom att man får göra avdrag i deklarationen. Att låna pengar bör vara ett nödvändigt ont som ett komplement till att spara ihop till det som man vill köpa. Man bör ta med i beräkningen att räntan kan stiga och eventuellt göra att man inte kan återbetala lånet tillsammans med amorteringen.

Totalt kan man bara göra avdrag med 50% av sin låneränta. Därför lönar det sig inte alls att ta ett lån för att till exempel handla med aktier eller optioner. Till skillnad emot övriga önskemål är ett bolån däremot ett måste om kostnaden för bostaden är betydande. När man har ett bolån kan man dessutom öka på lånesumman om man till exempel ska köpa sig en ny bil. Vissa bolån är antingen ränte- eller amorteringsfria.