Att försöka bli hälsosam kan kännas väldigt överväldigande och det är svårt att veta vart man ska börja. Det finns så många tips där ute, och många av dem verkar väldigt svåra att faktiskt följa. Vem har tid att plötsligt börja idrotta en timma om dagen och laga maten från grunden varje dag? Idag ska vi kolla på några små, enkla vanor som du kan ta upp för att förbättra din hälsa bara lite grann. Det gäller att börja någonstans. Här är 3 enkla vanor du kan börja redan idag.

Drick smoothies istället för juicer

Det är inte alla som är medvetna om det men smoothies är helt klart hälsosammare än juice. Även en juice som innehåller 100% fruktjuice och inget tillsatt socker har en nackdel–de hälsosamma fibrerna du hittar i frukt finns inte kvar. Ersätt därför juice med smoothies så får du allt det goda från frukter och grönsaker i en drickbar form.

Tänk på vad du konsumerar

Nu menar jag inte fysiskt, utan mentalt. Skrollar du en timma på Instagram varje morgon? Detta kan vara dåligt för dig. Genom att tänka efter över vart du får din information kan du förbättra din mentala hälsa och förbättra fokus. Istället för att scrolla på medier kan du läsa dagens nyheter och då och då bör du välja att läsa en bok över att se en film.

Välj svart te över kaffe då och då

Vi svenskar älskar verkligen kaffe, men faktumet är att de mesta av oss dricker ganska mycket av det. I en perfekt värld skulle vi alla bara dricka matcha och grönt te, men det är inte alla av oss som är villiga att göra oss av med något som kaffe. Om du vill göra något litet för din hälsa kan du byta ut en av dina kaffekoppar till svar te varje dag. Börja litet, vart steg gör skillnad!